X
تبلیغات
رایتل
زیست شناسی نجف آباد
مطالب گوناگون در رابطه با زیست شناسی

PAR

سه‌شنبه 15 خرداد‌ماه سال 1386
شگفتی های عسل"

 

 

عسل که واژه ای با ریشه عربی است به ماده شیرین تخمیر شده ای گفته می شود که زنبور عسل آن را تولید می کند . قرآن کریم از تاثیر شفادهندگی عسل سخن می گوید و همچنین از حضرت رسول خدا (ص) روایت شده که می فرمایند: "مردم به چیزی همانند عسل شفا نیافته اند که آن شفای همه دردهاست."

حضرت امیرالمؤمنین علی علیه السلام نیز می فرماید: "عسل شفای همه بیماریهاست و هیچ بیماری نیست ، مگر اینکه بلغم آن را کاهش می دهد و به قلب جلا می بخشد."

بوعلی سینا بزرگترین پزشک مسلمان در قرن چهارم در کتاب" قانون " در طب می نویسد:

عسل اندرون را تقویت ، نیرو را زیاد و اشتها را بازمی کند.

همچنین در جای دیگری کاربرد آن را به صورت نان عسلی و آرد گندم بر روی زخم توصیه می کند و می گوید عسل در به هم آوردن زخمهای چرکین کمک می کند.

مصرف عسل شاید قدمتی به درازای حیات انسان داشته باشد.

قدیمی ترین اسناد پزشکی با قدمت حدود 3500 سال قبل از میلاد که در مصر کشف شده نشان می دهند که عسل برای درمان زخمهای گوارشی ، کلیه ، چشم و دیگر اندامها استفاده می شده است.

 

نحوه تولید عسل

 

زنبور ابتدا شهد گلها یا گیاهان را مکیده و در چینه دان خود با بزاق مخلوط می کند و با چندین بارفرو بردن و بیرون آوردن آن را در کندو به زنبورهای جوان تحویل می دهد. زنبورهای جوان نیز که غدد آنزیم ساز آنها به حداکثر رشد رسیده ، شهد را دهان به دهان می چرخانند و پس از مخلوط کردن با بزاق دهان و فرو بردن و بیرون آوردن از چینه دان عسل ساز خود و گرفتن قسمتی از آب ، آن را تبدیل به عسل می کنند. این عسل در حجره های موم مانند برگردانده می شود . سپس زنبورها با بال زدنهای مکرر آب آن را تبخیر کرده و در نتیجه عسل پخته شده روی آن را با یک ورقه موم سفید می پوشانند. مقدار مختصری از عسل را خود زنبورها مصرف می کنند و بقیه حاصل زحماتشان را ما انسانها استفاده می کنیم. جالب اینکه دانشمندان معتقدند زنبور به هنگام ساختن عسل آنچنان ماهرانه عمل می کند که خواص درمانی و دارویی گیاهان کاملاً به عسل منتقل شده و محفوظ می ماند.

 

رنگ عسل بر حسب آنکه زنبور بر چه گل و ثمره ای نشسته و از آن بهره گیری کرده تفاوت می کند.

 

ترکیبات عسل

 

1- عسل مهمترین منبع مواد قندی طبیعی است و تا کنون 15 نوع قند در آن کشف گردیده که از مهمترین آنها می توان به فروکتوز ( قند میوه) به نسبت 40% و گلوکز ( قند انگور) به نسبت 30% و ( قند نیشکر) به نسبت 40% اشاره کرد.

 

2- عسل به لحاظ داشتن برخی از مواد تخمیری در تبادلات غذایی و کمک به هضم غذا در میان خوراکی ها بالاترین مرتبه را دارد ، مهمترین مواد تخمیری موجود در عسل عبارتند از: آمیلاز ، که مواد نشاسته ای را مبدل به قند و اینورتاز ، که قند معمولی را به قند انگور و قند میوه مبدل می سازد و نیز کاتلاز ، پروکسیداز ، و لیپاز.

 

3- عسل دارای ویتامین های بسیار است که از جمله مهمترین آنها ویتامین B6 , B5 , B2 , B1 ، ویتامین A , E , K , C است. هر چند مقدار این ویتامین ها در عسل زیاد نیست ولی کافی و مفید است. البته مقدار این ویتامینها بستگی به نوع شیره ای دارد که زنبور از گلها می گیرد.

 

4- عسل دارای انواع پروتئین ، اسیدهای آمینه ، اسیدهای آلی مثل اسید فورمیک ، مشتقات کلروفیل مقداری آنزیم و محرک های حیاتی و رایحه های معطر است.

 

5- املاح معدنی در عسل فراوانند از جمله: کلسیم ، سدیم ، پتاسیم ، منگنز ، آهن ، کلر ، فسفر ، گوگرد و ید.

 

بسیاری از محققین تاکید دارند که عسل دارای عوامل قوی ضد میکروب است.

 

موارد استفاده عسل در پزشکی

 

از عسل در موارد گوناگون به صورت خوراکی و یا به صورت موضعی در درمان بیماریها در طب اطفال ، بیماریهای گوارشی ، بیماریهای تنفسی ، بیماریهای چشمی ، بیماریهای زنان و زایمان ، بیماریهای گوش و حلق و بینی ، بیماریهای قلبی ، بیماریهای کلیه و دستگاه عصبی استفاده شده است. شیوع انواع میکروبهای مقاوم به آنتی بیوتیک اخیرا منجر به ارزیابی مجدد روشهای درمانی باستانی از جمله عسل شده است . تحقیقاتی که امروزه بر روی عسل انجام شده ، بر یافته های گذشتگان صحه گذاشته است.

 

عسل محتوی آنزیم هایی است که ممکن است در فرآیند ترمیم با تحریک ایجاد بافت کمک نماید.

 

عسل مایع ورمی (یا چرک) را جذب می کند و از این طریق زخم را تمیز می نماید. همچنین عسل درد و تحریک را کاهش می دهد و بوی نامطبوع را از بین می برد.

 

 

 

برای عضویت در خبرنامه این وبلاگ نام کاربری خود در سیستم بلاگ اسکای را وارد کنید
نام کاربری
تعداد بازدیدکنندگان : 156196


Powered by BlogSky.com

عناوین آخرین یادداشت ها

من برای کشورم ، چه کرده ام

 در هر حرفه ای که هستید ، نه اجازه دهید که به بد بینی های بی حاصل آلوده شوید و نه بگذارید که بعضی لحظات تاسف بار که برای هر ملتی پیش می آید ، شما را به یأس  و ناامیدی بکشاند ، در آرامش حاکم بر آزمایشگاه ها و کتابخانه هایتان زندگی کنید .نخست از خود بپرسید :

برای یاد گیری و خود آموزی چه کرده ام ؟ سپس همچنانکه پیشتر می روید بپرسید :"من برای کشورم چه کرده ام ؟" و این پرسش را آنقدر ادامه دهید تا به این احساس شادی بخش و هیجان انگیز برسید که شاید سهم کوچکی در پیشرفت و اعتلای بشریت داشته اید.چه زندگی پاداشی به تلاش هایمان بدهد و چه ندهد ، هنگامی که به پایان تلاش هایمان نزدیک می شویم هر کداممان باید حق آن را داشته باشیم که با صدای بلند بگوییم :

"من آنچه در توان داشته ام انجام داده ام."

لویی پاستور(1895-1832)

اسلام ...اگر نظری به طبیعت بکند به عنوان این است که طبیعت یک صورتی است از الهیّت ، یک موجی است از عالم غیب ، اگر نظری به انسان بکند به عنوان این است که یک موجودی است که از او ، میشود یک موجود الهی درست کرد. (در جستجوی راه کلام امام ، ص 131)

زیست شناسی علم شناخت حیات است( این لغت از کلمه یونانی بیاس به معنی زندگی و لوگاس یعنی دلیل منطقی تشکیل شده است). زیست شناسی به ویژگیها و رفتارهای موجودات، چگونگی تشکیل گونه ها و انواع موجودات و روابطی که آنها با هم دارند و به محیط زیست آنها مربوط می شود. زیست شناسی طیف گسترده ای از رشته های علمی که اغلب رشته های علمی مستقل بحساب می آیند را شامل می شود. روی هم رفته زیست شناسان حیات را از روی دامنه وسیعی از شاخصها مورد مطالعه قرار می دهند. در مقیاس ذره ای و مولکولی، زندگی مورد بررسی زیست شناسی مولکولی، زیست شیمی و علم وراثت مولکولی است. در مقیاس سلولی، مورد مطالعه زیست شناسی سلولی و در مقیاس های چند سلولی، مورد نظر فیزیولوژی، کالبد شناسی و بافت شناسی است. زیست شناسی رشدی حیات را در مقیاس رشد و نمو اندام یک موجود مورد مطالعه قرار می دهد. با بالا بردن مقیاس ها به بیش از یک موجود: علم وراثت چگونگی عملکرد وراثت بین والدین و فرزندان را مورد بررسی قرار می دهد. رفتار شناسی جانوری رفتار گروهی بیش از یک موجود را مطالعه می کند. علم وراثت جمعیتی میزان یک جمعیت کل را در در نظر دارد و علم سیستماتیک شاخص چند گونه ای اجداد موجودات را بررسی می کند. جمعیت های بهم وابسته ومحل سکونتشان در بوم شناسی و زیست شناسی تکاملی مورد مطالعه قرار می گیرد. یک رشته نظری جدید ستاره شناسی( یا زیست شناسى گاز بى اثر گزنون ) نام دارد که احتمالات وجود حیات در کرات دیگر غیر از زمین را مورد بررسی قرار می دهد. زیست شناسی تنوع حیات را مورد برررسی قرار می دهد.

جنین و جفت

برش میکروسکوپی ریشه و مشاهده بافت گیاهی

دستورالعمل های نگهداری از قلب


جرم :
250 تا 400 گرم
برون ده :
بیش از 25 دسیمتر مکعب در دقیقه
فشار :
بخش راست :در حدود 5 کیلو پاسکال
بخش چپ : در حدود 26 کیلو پاسکال
تعداد ضربان :
به طور متوسط 65 ضربه در دقیقه
تعداد ضربان ها در مدت 70 سال عمر :
2391480000 ضربان
نوع سوخت :
گلوکز و اکسیژن
میزان مصرف :
26 سانتیمتر مکعب اکسیژن در دقیقه ، در سرعت عادی
150 سانتیمتر مکعب اکسیژن در دقیقه ، در سرعت زیاد
مدت زمان بین تعمیرات :
در صورت مراقبت کافی ، یک عمر
دستورالعمل نگهداری :
همیشه از آن کار بکشید ، رگ های ورودی و خروجی را تمیز نگه دارید.این کار را با پرهیز از خوردن چربی ، نکشیدن سیگار و مناسب نگه داشتن وزن انجام دهید.