روزه و رژیم غذایی

شیراز، خبرگزاری جمهوری اسلامی

برخی صاحبنظران بهداشتی و تغذیه‌ای معتقدند که رعایت رژیم غذایی مناسب، روزه داران را دچار ضعف، ناتوانی و مشکلات گوارشی نمی‌کند.

همچنین این گروه معتقدند:روزه دارای برای پیشگیری ازبسیاری ازبیماریها، رشد نوجوانان، تعادل روحی روانی و توازن جسمی افراد موثر است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت:اگرافراد روزه دار در رژیم غذایی ماه رمضان در مصرف گونه‌های مختلف مواد غذایی تعادل را رعایت کنند دچار مشکل نخواهند شد.

دکتر محمد حسین فلاح زاده افزود:استفاده از مواد پروتئینی، استفاده‌نکردن از غذاهای چرب در هنگام سحراز سردرد و ضعف درطول روزه‌داری جلوگیری می‌کند.

وی افزود:روزه‌دارانی که‌درطول روزدچار ضعف و سرگیجه می‌شوند باید در وعده سحری بیشتر گوشت استفاده کنند، زیرا با افزایش مصرف پروتئین، قند خون بدن تامین می‌شود و از بروز ضعف، سردرد و سرگیجه جلوگیری می‌شود.

وی ادامه داد: نوجوانان باید حتما در وعده غذایی افطار یا سحر یک لیوان شیر و لبنیات مصرف کنند و در هنگام افطار از غذاهای گوشتی و حبوبات و تخم مرغ استفاده کنند.

وی اضافه کرد:روزه دارانی که درطول روز دچار تشنگی می‌شوند، باید در سحر از میوه، سبزی و مایعات بیشتری استفاده کنند اما در هنگام افطار باید از مصرف زیادآب پرهیزشود زیراباعث رقیق شدن شیره گوارشی و دشواری هضم می‌شود.

وی افزود: برای پیشگیری از کم‌آبی بدن،نوشیدن آب ازیک ساعت بعداز افطار تا نیم ساعت قبل از سحر توصیه می‌شود و مصرف سبزی ضد عفونی شده به هنگام افطار و مصرف میوه به هنگام سحر بسیار مفید است و باید از مصرف تنقلات به مقدار فراوان جدا پرهیز شود.

فلاح زاده بیان کرد: در هنگام افطار باید روزه را با غذایی مناسب مانند شیر، خرما، فرنی و چای کم رنگ آغازو از آشامیدن آب جوش یاآب سرد پرهیزکرد و در هنگام سحر از مصرف غذاهای پرچرب و دیرهضم خودداری شود.

وی اظهار داشت: برای پیشگیری از بروز یبوست، مصرف سبزی به صورت پخته و خام و استفاده ازغذاهای ملین و آشامیدن مقدار کافی آب بسیار سودمند است.

قائم مقام بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت:توجه به بهداشت مواد غذایی در طول دوره روزه داری بسیار ضروری است، افراد از مصرف مواد غذایی صنعتی و غذاهایی که به طورکامل طبخ نشده، باید جدا خودداری کنند.