کانگورو

 

کانگورو جزه چرندگان حسوب می شود

کانگو رو های ماده گونه های بیابانی گاه مجبور هستند که کیلو متر ها مسافت را برای بدست آوردن اب و غذا طی کنند که البته در این بین نوزادان درون کیسه با خیال راحت زندگی می کنند .

در خشکسالی ها و سالهای قحطی کانگورو ها یا اصلا  تولید مثل نمیکنند و یا آن را به حد اقل می رسانند و در برخی گونه ها کانگو روی ماده قادر است فرایند تکوین تخم و تبدیل ان به جنین را به تاخیر بیندازد تا زمانیکه بچه کانگو روی درون کیسه ( joey   ) بمیرد یا از درون کیسه خارج شود .

یکی از نکات جالب و باور نکردنی در رابطه با کانگو رو ها اینست که کانگو روی ماده می تواند در تعیین جنسیت فر زندان خود نقش داشته باشد ٬ بدین صورت که او در جوانی ( سال های اول تولید مثلی ) بیشتر دختر می زاید و تولید فرزندان نر را به سنین بالاتر موکول می کند  هر چند که مکانیسم این عمل هنوز شناخته نشده است . "نرها به مدت دو سال با مادر می مانند در حالیکه ماده ها زمان بیشتری با مادر می مانند . "

یک کانگوروی ماده تقریبا همیشه بار دار است ( از زمان بلوغ تا زمان مرگ ). او بندرت بدون سه بچه است : یکی به صورت جنین در درون رحم ٬ یک joey درون کیسه ٬ یک بچه خارج از کیسه که تا هشت ماهگی از مادر شیر میخورد و به او وابسته است .

35 تا 38 روز بعد از حاملگی joey  که اندازه ان در بزرگترین گونه ها به اندازه ناخن انگشت شصت شماست (حدود۵/۲ سانتیمتر)و در کوچکترین گونه ها به اندازه یک دانه برنج است ٬ به دنیا می اید .

Joey ها کور و  گنگ و لخت ( بی مو ) از طریق یک کانال ویژه خود را از درون رحم به درون کیسه رسانده و دهان خود را به نوک پستان مادر می چسبانند . زمان لازم برای این انتقال از رحم به کیسه حدود ده دقیقه است و اگر joey نتواند در این زمان خود را به نوک پستان مادر برساند مرگش حتمی است . joey چنان محکم به پستان مادر می چسبد که جدا کردن او از پستان مادر بدون زخم کردن پستان امکان پذیر نیست .

یک حلقه عضلانی محکم مشابه لب های انسان دهانه کیسه را بسته نگاه داشته و مانع از بیرون افتادن joey به خارج از کیسه میشود . این کیسه خاصیت ضد اب دارد و کانگورو میتواند در حالیکه نوزادی درون کیسه دارد به شنا کردن بپردازد .

بعد از سه ماه که joey به اندازه کافی رشد کرد قادر است که از کیسه خارج شود و در محیط اطراف و بیشتر نزدیک به مادر گردش کند و دو باره به کیسه برگشته و از شیر مادر تغذیه کند . وابستگی joey به مادر ( دوره شیر خوارگی ) حدود هشت ماه می باشد و بعد از هشت ماه کانگو روی جوان قادر به زندگی مستقل می باشد .

 

نکات جالبی از زندگی کانگو روها

1- شهرت کانگو رو ها بخاطر داشتن کیسه ایست که فرزندان خود را در آن پرورش می دهند .

2- کانگو روها زندگی اجتماعی دارند و در قالب دستجات یا گله هایی به نام mob زندگی می کنند. هر mob از یک نر و چند ماده و فرزندان انها تشکیل شده است . گاهی از اجتماع چند mob دسته های بزگتری تشکیل می شود .

3- کانگو رو ها جزء چرندگان محسوب می شوند و غذای انها را علف و سایر سبزیجات تشکیل می دهد .

4- کانگو روی خاکستری در هر پرش یا جهش قادر است حدود 5/13 متر  جهش داشته باشد . آنها می توانند مسافت زیادی را با سرعت حدود 20 کیلومتر بر ساعت بپیمایند و در صورت نیاز می توانند سرعت خود را به حدود 70 کیلو متر برساعت هم برسانند .

5- سن بلوغ کانگو روها دو سالگی است و طول عمر انها حدود 20 سال می باشد .

 

منبع : http://www.wellingtonzoo.com/animals/animals/mammals/Kangaroo.html

 

http://www.christiananswers.net/q-aig/aig-kangaroos.html

 

http://kamrandoostkam.persianblog.com/