X
تبلیغات
رایتل
زیست شناسی نجف آباد
مطالب گوناگون در رابطه با زیست شناسی

PAR

دوشنبه 1 بهمن‌ماه سال 1386
درباره جعفری


درباره جعفری


جعفری گیاهی مملو ار ویتامینC، پیش ماده ویتامین A، آهن ، کلسیم، پتاسیم، فسفر، منیزیم، سولفور،مس،و سیلیس.


ترکیبات روغنی موجود در جعفری خواص ضد باکتری دارند که می توانند با تب و برخی از عفونت ها مبارزه کند.


جعفری که احتمالا میزان مصرف آن در سطح جهان گسترده تر از سایر سبزیجات است از زمان روم و یونان باستان از اعتبار ویژه ای برخوردار بوده است و در اساطیر یونان دسته هایی از جعفری را بر روی سنگ قبر مردگان می گذاشتند و آن را به ملکه عالم ارواح تقدیم می کردند تا برای شخص تازه در گذشته در جهان دیگر شانس بیاورد. رومیان باستان برگ های جعفری را در داخل ردای خود قرار می دادند و گلادیاتور ها برای افزودن بر قدرتشان جعفری می خوردند. در طب سنتی اروپا نیز برای درمان یرقان ، مالاریا ، و استسقا از ریشه جعفری استفاده می کردند.


جعفری خام برای فقر آهن و درمان کم خونی بسیار مفید است زیرا ویتامین ‍C موجود در آن جذب آهن را افزایش می دهد. جعفری با افزایش فعالیت معده و ترشح آنزیم های گوارشی اشتها را تحریک می کند و عمل هضم و جذب را بهبود می بخشد از این رو برای بیمارانی که دوران نقاهت را پشت سر می گذارند ماده ای بسیار مفید است. این سبزی همچنین اثری آرام بخش بر روی دستگاه گوارش دارد و موجب از بین رفتن گاز معده ،کولیت و سو هاضمه می شود.


جعفری ماده ای مدر است و دفع سموم از بدن را افزایش می دهد به همین سبب برای بیماری هایی مانند آرتروز و نقرس بسیار مفید است و روغن دانه جعفری انقباض عضلات را رفع می کند و سر درد ، میگرن ، آسم ، التهاب مثانه و سو هاضمه را بهبود می بخشد. گردش خون را تحریک میکند و برای دستگاه عصبی مفید بوده ، خواب آلودگی و اظطراب را از میان می برد. اگرچه خوردن جعفری پس از زایمان و در دوران شیردهی فواید زیادی دارد که از آن جمله می توان به جمع شدن سریع تر عضلات رحم و ازدیاد شیر مادر اشاره کرد اما مصرف آن در دوران بارداری به مقدار زیاد توصیه نمی شود زیرا ممکن است با تحریک انقباضات رحمی موجب بروز مشکل در بارداری شود.


برگ جعفری تازه کوبیده در تسکین بخشیدن جای نیش حشرات موثر است. جویدن برگ جعفری تازه بوی بد ناشی از خوردن پیاز و سیر را از دهان می زداید. آب جعفری تازه که با یک قطعه کوچک پنبه بر روی دندان دردناک قرار داده شود می تواند درد دندان را تسکین دهد. همچنین شستن موها با آب جعفری موجب درخشان شدن مو می شود.


در طباخی ایرانی از جعفری چه به صورت خام و چه پخته استفاده های فراوانی می شود. از جعفری در طبخ اغلب آش ها و بسیاری از سوپ ها استفاده می کنیم. افزودن یک یا دو قاشق جعفری تازه خرد شده به انواع سالاد طعم دلپذیری به آن ها می بخشد. در تهیه ساندویچ ها نیز جعفری خرد شده همراه با پیاز یا سایر سبزیجات به کار برده می شود ضمن آن که از جعفری به دلیل فرم خاص برگ هایش که به شکل چند پر است در تزیین بسیاری از غذا ها سود می بریم.


نویسنده :سپیده سلیمی


برای عضویت در خبرنامه این وبلاگ نام کاربری خود در سیستم بلاگ اسکای را وارد کنید
نام کاربری
تعداد بازدیدکنندگان : 156196


Powered by BlogSky.com

عناوین آخرین یادداشت ها

من برای کشورم ، چه کرده ام

 در هر حرفه ای که هستید ، نه اجازه دهید که به بد بینی های بی حاصل آلوده شوید و نه بگذارید که بعضی لحظات تاسف بار که برای هر ملتی پیش می آید ، شما را به یأس  و ناامیدی بکشاند ، در آرامش حاکم بر آزمایشگاه ها و کتابخانه هایتان زندگی کنید .نخست از خود بپرسید :

برای یاد گیری و خود آموزی چه کرده ام ؟ سپس همچنانکه پیشتر می روید بپرسید :"من برای کشورم چه کرده ام ؟" و این پرسش را آنقدر ادامه دهید تا به این احساس شادی بخش و هیجان انگیز برسید که شاید سهم کوچکی در پیشرفت و اعتلای بشریت داشته اید.چه زندگی پاداشی به تلاش هایمان بدهد و چه ندهد ، هنگامی که به پایان تلاش هایمان نزدیک می شویم هر کداممان باید حق آن را داشته باشیم که با صدای بلند بگوییم :

"من آنچه در توان داشته ام انجام داده ام."

لویی پاستور(1895-1832)

اسلام ...اگر نظری به طبیعت بکند به عنوان این است که طبیعت یک صورتی است از الهیّت ، یک موجی است از عالم غیب ، اگر نظری به انسان بکند به عنوان این است که یک موجودی است که از او ، میشود یک موجود الهی درست کرد. (در جستجوی راه کلام امام ، ص 131)

زیست شناسی علم شناخت حیات است( این لغت از کلمه یونانی بیاس به معنی زندگی و لوگاس یعنی دلیل منطقی تشکیل شده است). زیست شناسی به ویژگیها و رفتارهای موجودات، چگونگی تشکیل گونه ها و انواع موجودات و روابطی که آنها با هم دارند و به محیط زیست آنها مربوط می شود. زیست شناسی طیف گسترده ای از رشته های علمی که اغلب رشته های علمی مستقل بحساب می آیند را شامل می شود. روی هم رفته زیست شناسان حیات را از روی دامنه وسیعی از شاخصها مورد مطالعه قرار می دهند. در مقیاس ذره ای و مولکولی، زندگی مورد بررسی زیست شناسی مولکولی، زیست شیمی و علم وراثت مولکولی است. در مقیاس سلولی، مورد مطالعه زیست شناسی سلولی و در مقیاس های چند سلولی، مورد نظر فیزیولوژی، کالبد شناسی و بافت شناسی است. زیست شناسی رشدی حیات را در مقیاس رشد و نمو اندام یک موجود مورد مطالعه قرار می دهد. با بالا بردن مقیاس ها به بیش از یک موجود: علم وراثت چگونگی عملکرد وراثت بین والدین و فرزندان را مورد بررسی قرار می دهد. رفتار شناسی جانوری رفتار گروهی بیش از یک موجود را مطالعه می کند. علم وراثت جمعیتی میزان یک جمعیت کل را در در نظر دارد و علم سیستماتیک شاخص چند گونه ای اجداد موجودات را بررسی می کند. جمعیت های بهم وابسته ومحل سکونتشان در بوم شناسی و زیست شناسی تکاملی مورد مطالعه قرار می گیرد. یک رشته نظری جدید ستاره شناسی( یا زیست شناسى گاز بى اثر گزنون ) نام دارد که احتمالات وجود حیات در کرات دیگر غیر از زمین را مورد بررسی قرار می دهد. زیست شناسی تنوع حیات را مورد برررسی قرار می دهد.

جنین و جفت

برش میکروسکوپی ریشه و مشاهده بافت گیاهی

دستورالعمل های نگهداری از قلب


جرم :
250 تا 400 گرم
برون ده :
بیش از 25 دسیمتر مکعب در دقیقه
فشار :
بخش راست :در حدود 5 کیلو پاسکال
بخش چپ : در حدود 26 کیلو پاسکال
تعداد ضربان :
به طور متوسط 65 ضربه در دقیقه
تعداد ضربان ها در مدت 70 سال عمر :
2391480000 ضربان
نوع سوخت :
گلوکز و اکسیژن
میزان مصرف :
26 سانتیمتر مکعب اکسیژن در دقیقه ، در سرعت عادی
150 سانتیمتر مکعب اکسیژن در دقیقه ، در سرعت زیاد
مدت زمان بین تعمیرات :
در صورت مراقبت کافی ، یک عمر
دستورالعمل نگهداری :
همیشه از آن کار بکشید ، رگ های ورودی و خروجی را تمیز نگه دارید.این کار را با پرهیز از خوردن چربی ، نکشیدن سیگار و مناسب نگه داشتن وزن انجام دهید.